Apollo Zorgvastgoedfonds verwerft verpleegcomplex te Schiedam

Maastricht, 22 mei 2018 – Het Apollo Zorgvastgoedfonds heeft voor de realisatie van een kleinschalig verpleegcomplex in Schiedam overeenkomsten gesloten met Gebroeders Blokland als bouwer en Stepping Stones Home & Care als zorgaanbieder.

 

In het centrum van het historische Schiedam zal het gebouw worden gerealiseerd. Dit bestaat deels uit een monumentaal pand (zusterhuis) en deels in een nieuw te realiseren gebouw. Het zusterhuis zal worden verbouwd en gerenoveerd, waarbij klassieke elementen behouden blijven. Er worden totaal 25 ruime zorgappartementen gerealiseerd bestemd voor bewoners met geheugenproblemen zoals dementie.

 

Het gebouw en Stepping Stones Home & Care als zorgaanbieder passen goed in de portefeuille van het Apollo Zorgvastgoedfonds. De locatie wordt gerealiseerd binnen een bestaande woonomgeving en heeft een overzichtelijke indeling, wat zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Daarnaast biedt Stepping Stones veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Met Stepping Stones is een langjarige samenwerking aan gegaan. Milko de Hart, manager vastgoed van Stepping Stones,: “Wij zijn voortdurend op zoek naar geschikte panden die kunnen worden ingezet als woonzorgvoorziening. Het voormalig zusterhuis is hiervoor zeer geschikt.” Voor de start van de zomervakantie zal gestart worden met de renovatie en bouw. Victor Gulickx, fondsmanager: “Het is goed om te zien dat het zusterhuis weer een functie krijgt, en aansluit op de nieuwbouw en bestaande bouw in de buurt.”